CHP’li Tugay esnafla buluştu: “Meclislerimizde esnaflarımız olacak”
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Tugay, belediye başkanı olarak seçilirse belediye meclislerinde esnafları temsil edecek üyelerin de olacağını ve belediyelerde esnaf masaları kurulacağını açıkladı. Tugay, “Amacımız sizlerin güçlü olmasını ve bu kentin esnaflarının yalnız hissetmemesini sağlamak.” diye konuştu.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ – CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Tugay’a ziyarette eşlik eden Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal ve Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, oda başkanlarına kısa cümlelerle kendilerini tanıttı. Ziyaret sırasında, önümüzdeki yerel seçimlerde seçildikleri takdirde İzmir’de esnaflar için yapacaklarını anlatan Tugay, “İzmir’imizin en önemli kurumlarından birindeyiz. Esnafımızın değerinin farkındayız. Tarihi olarak bir ticaret kenti olan İzmir’de ticaretin esnaflar üzerinden yürütülmesinin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Eğer seçilirsek her zaman esnafın yanında olacağız.” dedi.
“AMACIMIZ SİZLERİN GÜÇLÜ OLMASINI SAĞLAMAK”
Tugay, belediyelerde esnaf masaları kurulacağı vaadini verdiği açıklamasına şöyle devam etti:
“Geçen beş yıl içinde esnaflarımızla ilişkilerimizden kendimizi biliyorlar. Benim de geçmişten gelen küçük bir esnaflığım var. Limon satarak başlayıp Kemeraltı’nda işportacılık yaptığım bir dönem var. Esnafımızın var olması, uygun şartlarda çalışması, sıkıntı yaşadığı zaman kamu kurumlarının yanında olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. İlçe Belediye Başkanı olarak yetkilerimizin ötesine geçen bazı şeyleri de Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde yapma düşüncesindeyim. Amacımız sizlerin güçlü olmasını ve bu kentin esnaflarının yalnız hissetmemesini sağlamak. Sizi mağdur eden her konuda üzerimize düşeni yapacağız, esnaf dostu olacağız. Her belediyemizde mutlaka bir esnaf masası olacak. Büyükşehir Belediyesi’ne esnaf masası kuracağım. Düzenli olarak bir araya geleceğiz. Tüm toplumumuzu kucakladığımızda onlar için ne yapmamız gerekiyorsa yaptığımız gibi sizinle de o ilişkiyi kuracağız.”

TUGAY’DAN ESNAFA SÖZ
Tugay’ın açıklamalarının ardından söz alan İESOB Başkanı Yalçın Ata, “Bizim çok fazla talebimiz yok. Esnaf arkadaşlarımız dükkanını kapatıp belediyeye gitmesin. Biz, belediye meclisinde bizi temsil eden bir iki esnaf arkadaşımız olmasını istiyoruz. İstifa etmeden aday olamıyoruz. Bayındır’da oda başkanı arkadaşımız vardı adaylık için istifa etti, aday da gösterildi, çalışıyor. Buralarda istifa etmeden herhangi bir yere giremiyoruz. Dolayasıyla mecliste hiç olmazsa esnafa yakın birileri olsun. Esnafın sesini yerel yönetimlerde duyuracak, aramızdan seçtiğimiz bazı arkadaşlarımız olsun.” diye konuştu.
Ata’ya yanıt veren Tugay, şu ifadeleri kullandı:
“Bu modelin doğru olduğunu biliyorum, meclislerimizde mutlaka esnaflarımız olacak. Bunu da bir söz olarak kabul edebilirsiniz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla buluştu. Ortak...
Cemil Tugay, meclis üyeleriyle bir araya geldi, birlik...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içi gündemin yoğun olduğu bir dönemde kritik...
Başkan Tugay, kiraz kenti Kemalpaşa'da: Bir ve bütünüz,...
Kemalpaşa'da vatandaşlarla ve esnafla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,...
Güncel Haberleri
TümüBuca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
