BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Solakoğlu'ndan 'markalaşma' vurgusu: Türk mutfağı ...

CHP'li Solakoğlu'ndan 'markalaşma' vurgusu: Türk mutfağı tanıtma alanı açmalıyız!

12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'na konuşmacı olarak katılan CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Tarım ve Orman Politikaları Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, “Türkiye, çam balının yüzde 92’sini tek başına yürütüyor. Bir tane markamız yok. Zeytinimiz var, kazanca çevirebiliriz. Yurtdışında bilinen bir tane markamız yok. Markada hamallık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
CHP'li Solakoğlu'ndan 'markalaşma' vurgusu: Türk mutfağı tanıtma alanı açmalıyız!

12. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Tarım ve Orman Politikaları Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Tarım ve Orman Politikaları Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, markalaşmanın önemine ve gıda enflasyonuna dikkat çekti.

"STANDARTIN OLMADIĞI YERDE MARKALAŞMA OLMAZ"

Sencer Solakoğlu açıklamasında, “Türkiye, çam balının yüzde 92’sini tek başına yürütüyor. Bir tane markamız yok. Zeytinimiz var, kazanca çevirebiliriz. Yurtdışında bilinen bir tane markamız yok. Markada hamallık yapıyoruz. Çok çalışıyoruz ama para kazanamıyoruz. Biz desteklenmiyoruz. İtalyanlar doğru kooperatifleşme modeliyle devletinin verdiği destekle markalaşmayla bizim peynirimizden daha kalitesiz bir peyniri dünyaya tanıttı. Nike ve Adidas, ‘biz dünyanın en iyisini yapıyoruz’ demiyorlar, Yapabilirsin diyorlar. Bildiğiniz patatesi katma değerli satmayı başardılar. Biz tüm bu zenginliklerin üzerinde otururken kendimizi markalaştıramadık. Hep fasonculuğa kaçtık. Ezine peyniri sezonunda bile değişiyor. Dolayısıyla standardın olmadığı yerde markalaşma olmaz. Merdiven altının teşvik edildiği bir nokta her daim daha zor olur. Bizim markalaşmamızla ilgili hiçbir destek yapılmıyor” diye konuştu.

"TÜRK MUTFAĞI TANITMA ALANI AÇMALIYIZ"

Türk mutfağının dünyaya tanıtılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li Solakoğlu, “Biz markalaşmayı başka noktalarda iyi yaptık. Antalya’nın kumsallarını iyi tanıttık. Biz Türk mutfağını pazarlamalıyız. Türk mutfağı dünyada tanıtamadık. Gençlerimize Türk mutfağı tanıtma alanı açmalıyız. Ege, Antep mutfağını tanıtmadık. Sadece döneri tanıttık. Bu bir vizyonsuzluktur. Cumhurbaşkanının her zaman övündüğü bazı şeyler var. Bu övündüklerinizle ülkeye ne kadar katma değer sağlıyoruz?” diye konuştu.

Solakoğlu konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

“Biz kaliteyi sağlarsak, hayvan hastalıklarıyla mücadele edebilirsek o zaman ihracat yaptığımız zaman ciddi bir potansiyele sahip oluruz. Adım adım mandıralarımıza doğru denetimler yapılır ve yurtdışında nasıl tanıtacaklarının eğitimleri verilir ve destekleme yapılırsa Türkiye’nin sadece zeytinyağı ile balıyla değil, et ürünleriyle de dünyada ismini duyururuz. Domuz ve Ramazan için çok hassasız. Ramazan ayında tavuğa zam yapılmasın dendiği halde zam yapıldı. Bir gecede bu tip fuarlarda dil döküp, para harcayıp, üretimi ona göre revize edip, ihracatın zorluğuna katlanan sanayicilerin tüm emekleri yok edildi. Biz fiyat politikalarını baskıyla değil arzı arttırarak kontrol edebileceğimizi anlattığımız gün başarılı olacağız. Bizim sadece eleştirmek değil yol göstermemiz gerekiyor. Ben bunu çok denedim. Bu fiyat baskıları yaptığınız zaman ithalatla dengeleyemezsiniz, gıda enflasyonu artar dedim. Ancak mevcut iktidarda parti çıkarları ülke çıkarlarının önüne geçmiş. Arzı düşen ürünün fiyatı düşmez. Her şeyi para politikasını indirgeyen zihniyetine karşı biz daha fazla ürün üretip, markalaştıralım. 2 seneye iktidara geldiğimiz zaman hepimiz güçlü Türkiye olarak kenetlenip hoşgörü işle her kesime kucak açacağız.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

7 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

7 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

9 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

10 saat önce

6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...

İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...

12 saat önce

Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...

13 saat önce

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

14 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

14 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

15 saat önce

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

1 gün önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

1 gün önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

2 gün önce