CHP'li Kılıç: "Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!"
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Kadın cinayetlerinin son bulması için öncelikle cezasızlığın sona erdirilmesini istiyoruz, kadınları şiddete mahkum eden ayrımcı ve eşitsiz uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında hala eşitlik ve yaşama hakkımız için mücadele veriyoruz. Mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
KELEBEKLER ZAMANI
“Bugün 25 Kasım, bu soğuk kış günü aslında bizim için tam da kelebekler zamanı, kozalarını yıkan kelebeklerin, kanat çırpınışlarını bize miras bıraktığı zaman. Kelebekler yani Mirabal kardeşler, bundan tam 63 yıl önce Dominik’te Diktatör Turijilla Molina’ya karşı başlattıkları direniş yüzünden vahşice öldürüldüler. Diktatör, 3 kız kardeşi öldürerek, kendisine yönelik direnişi bastıracağını sanıyordu ama tam tersi oldu. Kelebeklerin ölümü diğer kelebeklerin kozalarının aniden yırtılmasına neden oldu ve binlerce kelebeğin kanat çırpışı sayesinde Dominik’te Diktatörlük yıkıldı.
DÜNYADAKİ TÜM KADINLARIN YAŞAM HAKKI İÇİN DİRENİYORUZ
Bu hikaye 63 yıl önce Dominik’te başlayan bir direnişinin hikayesi, bu hikaye Latin Amerikalı kadınların mücadelesiyle dünyadaki kadın hareketine ilham verdi. Biz kadınlar yıllardır Mirabal kardeşlerin direnişine saygıyla, dünyadaki tüm kadınların yaşam hakkı için hala direniyoruz.
SADECE BİR YILDA 334 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Geçen sene yaşadığımız bu topraklarda 334 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu her gün öldürülen kadınlar için bir çetele tutuyor, katledilen kız kardeşlerimiz için dijital sayaç tutuyoruz. 2023 yılı için tutulan o sayaçta bugün rakamlar 354’ü buldu. Maalesef sayılar 2022’den daha fazla.
MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
İsmi sayaca kazınan her bir kızkardeşimizin geride bıraktığı çocukları, anneleri, babaları, hayalleri ile aslında o sayılardan çok çok daha kalabalığız. Kadın cinayetlerinin son bulması için öncelikle cezasızlığın sona erdirilmesini istiyoruz, kadınları şiddete mahkum eden ayrımcı ve eşitsiz uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Buna ilişkin uygulamalar harekete geçirilmediği sürece ‘Kadın cinayetleri politiktir’ demeye devam edeceğiz. Biz kelebeklerin özgürce kanat çırpacağı günleri öreceğiz.
Cumhuriyetimizin 100. Yılında hala eşitlik ve yaşama hakkımız için mücadele veriyoruz. Mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
CHP'li Kılıç'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü’yü il başkanlığında...
CHP'li Kılıç'tan Başkan Yetişkin için çağrı: Tutuksuz...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, tutuklu bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail...
Güncel Haberleri
TümüEtimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
