BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Kılıç: "Bu komisyon teknikten öte vicdani bir komi...

CHP'li Kılıç: "Bu komisyon teknikten öte vicdani bir komisyon"

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Başkanlık Divanı’nı seçtiği ilk toplantının ardından dün ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

0Yorumlar
CHP'li Kılıç: "Bu komisyon teknikten öte vicdani bir komisyon"
CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Bu Araştırma Komisyonunun“teknikten öte vicdani bir komisyon” olduğuna işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “Sorumluluğumuz çok büyük ve biz de bunun bilincindeyiz.” dedi.

“Parti rozetlerimizi kapının arkasında bırakıp, toplantıya hepimiz birer ‘Türkiye Milletvekili’ olarak katılmalıyız.” vurgusunu yapan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Katıldığım televizyon programlarında gazeteciler ‘kim sorumlu?’ diye sorduğunda, ‘Kim sorumlu değil, hepimiz sorumluyuz’ cevabını veriyorum. Çünkü, hepimizin belli bir yerde sorumluluğu var, bundan da kaçınmamak gerekiyor ve bu sorumluluğu alıp öyle hareket etmek gerekiyor.” ifadesini kullandı.


“Ortaya çıkacak raporumuzun uygulanabilir yasalar için zemin oluşturması gerekiyor”

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, komisyon çalışmaları sırasındaYapı Denetim Kanunu, İmar Kanunu ve Afet Kanunu’nunmutlaka konuşulması gerektiğini ancak onun da ötesinde komisyon çalışmalarının sonunda, derli toplu ve uygulanabilir bir Deprem Kanunu’nunortaya konulması gerektiğini bildirdi. CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, İmar affı ve İmar barışının da gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kanunlara ve yönetmeliklere farklı farklı atıflar yapılıyor ama uygulayıcılar hangisini uygulayacakları konusunda zaman zaman şaşırabiliyorlar. O nedenle, ortaya çıkacak raporumuzun uygulanabilir yasalar çıkarmamız için zemin oluşturması gerekiyor. Böyle olunca da bürokrasi tıkandığı yerde, bizim bu net önerilerimizleortaya çıkacak Deprem Kanunu’ndan faydalanarak işlerini çok daha kolay yapabilir.” dedi.

Komisyon çalışmaları sırasında kimlerin dinleneceğinin de önemli olduğunu vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, kimlerin dinlenmesi konusunda önerecekleriakademisyenlerolacağını ifade etti. CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Kandilli Rasathanesi’nden hocalar ile İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası başkan veya temsilcilerinin muhakkak dinlenmesinin önemli olduğunu, çünkü ilgili odaları da sürece katmanın çok önemli olacağını kaydetti.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, son deprem İzmir’de yaşandığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, beklenen olası deprem bölgesi de İstanbul olduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yetkili isimlerin davet edilip, onların şu ana kadar yaptığı çalışmalar hakkındafikir sahibi olmak gerektiğini bildirdi. 


Milletvekilliğimizde yaptığımız en önemli görev bu olacak”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:
“Erzincan,Düzce,Elazığ, Kocaeli, Sakarya, İzmir gibi gidip görülmesi ve sahada tespit edilmesi gereken yerler var. Bu gözlemlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Bakanlık ve ilgili kurumlardan da dinleyeceğimiz kişiler olabilir.Onları da dinledikten sonra, komisyon üyesi milletvekillerinin önerilerini almak daha kıymetli olur. Çünkü, konuyla ilgili uzmanlar dinlendikçe belli fikirlerşekilleniyor ve komisyon çalışmalarında da aynı noktaya gelebiliyoruz.
Bağımsız Deprem Kurulu oluşturulmalı, Deprem Kanunu çıkarılmalı.
Ben inanıyorum ki bu komisyon çalışmaları sonunda oluşacak rapor sadece rapor olarak kalmayacak, birçok yasa ve yönetmeliğin ortaya çıkmasına vesile olacak ve bunun altında da bizim imzamız olacak. Milletvekilliği sürecimizde, bizim belki de yapmış olduğumuz en önemli görev bu olacak. Çünkü, bu konu bugünümüzü ilgilendirmiyor, geleceğimizi, çocuklarımızı ve torunlarımızı ilgilendiriyor. Bir milletvekilinin gelecek kuşakların yaşam hakkı için atabileceği en önemli imzanın, yasalaşabilecek bir deprem raporu olduğunu düşünüyorum.”

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

6 saat önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

8 saat önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

8 saat önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

10 saat önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

10 saat önce

Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...

13 saat önce

İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...

14 saat önce

Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...

14 saat önce

Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...

14 saat önce

Folkart Terra'da yaşam başladı!

Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...

14 saat önce

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

1 gün önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

1 gün önce