BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Büyükşehir'den kentsel dönüşümde önemli adım: Uzundere’de...

Büyükşehir'den kentsel dönüşümde önemli adım: Uzundere’de anahtar teslimi başladı

Yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de ikinci etap kapsamında yapımını tamamladığı 436 konut ve 40 işyerini hak sahiplerine teslim etmeye başladı. Deprem gerçeğinin kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattığını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, anahtarlarını teslim alan hak sahiplerine yeni evlerinde mutlu bir yaşam diledi.

0Yorumlar
Büyükşehir'den kentsel dönüşümde önemli adım: Uzundere’de anahtar teslimi başladı
Kentte üretilen değerin adil paylaşımını esas alan bir anlayışla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de ikinci etap kapsamında yapımı tamamlanan konut ve işyerlerini hak sahiplerine teslim etmeye başladı.2018 yılında ihale edilerek 67 bin metrekarelik inşaat alanında yapımı başlayan436 konut ve 40 işyerinin sahipleri Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları sözleşme karşılığında tapularınıve anahtarlarını alarak yeni yaşamlarına adım atıyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere birincietap kapsamında 308 konut ve 33 işyerinin yapımını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmişti. Büyükşehir, Uzundere’de uzlaşma sağlanan diğer etaplarda yapıma yönelik hazırlıklarınısürdürüyor.

Anahtarlarını teslim alan tüm yurttaşlara yeni ev ve işyerlerinde mutluluklar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “30 Ekim’de yaşadığımız deprem bizlere kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Yerel yönetim olarak planlı yerleşim alanları yaratmak kadar her bir hemşerimizin sağlam ve güvenli konutlarda yaşamasını da sağlamak zorundayız”dedi. Türkiye’deki en başarılı kentsel dönüşüm uygulamasının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü dile getiren Başkan Soyer, “Kimseyi yaşadığı mahalleden koparmadan yüzde yüz uzlaşıyla ve yerinde dönüşüm uyguluyoruz. Bugüne dek Uzundere ve Örnekköy’de hayata geçirdiğimiz uygulamalar yurttaşlarımızın bize güven duymasını sağladı. Hemşerilerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinin onları mağdur etmeyeceğini biliyorlar. Şimdi Ege Mahallesi’nde dönüşümü başlattık. Halka halka ilerleyerek kentin tüm sorunlu yerleşim alanlarını sağlıklı bir kentsel altyapıya ve güvenli konutlara kavuşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir’e teşekkür
Uzundere ikinci etapta anahtarlarını teslim alan ilk aile İsmet veMünireTunçel çifti oldu. 28 yıldır Uzundere’de yaşadıklarını söyleyen İsmet Tunçel “Burada daha önce gecekonduda oturuyorduk. Kendi emeğimizle iki katlı bir ev yapmıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi devreye girerek bölgede kentsel dönüşüm çalışması başlattı. Bu sayede depreme dayanıklı yeni bir binaya geçiyoruz. Çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Evlerinin hiçbir eksiği olmadığını ve çok beğendiklerini söyleyen MünireTunçel“Evimizi teslim aldığımız için çok mutluyuz.Burada üç dairemiz oldu. Diğer iki daireyi iki kızımıza verdik. Çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Galeri sistemi ile asfalt kazılmadan tamirat yapılabilecek
Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda yapımı süren altyapı galeri sistemi ile atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik ve veri hatları yer altındaki galeri içinde toplanacak. Böylece herhangi bir arıza durumunda tüm aksaklıklar galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek. Altyapı tünel sistemiyle ihtiyaç duyulan tüm müdahaleler sistem içerisinden yapılacak, çevreye rahatsızlık verilmediği gibi trafik de aksamayacak. Bu model diğer kentsel dönüşüm alanlarına da entegre edilecek.




 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

7 saat önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

9 saat önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

9 saat önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

10 saat önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

11 saat önce

Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...

14 saat önce

İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...

14 saat önce

Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...

15 saat önce

Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...

15 saat önce

Folkart Terra'da yaşam başladı!

Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...

15 saat önce

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

1 gün önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

1 gün önce