BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Boğaziçililerin yargılandığı davada gelişme: Öğrenciler i...

Boğaziçililerin yargılandığı davada gelişme: Öğrenciler için hapis cezası talebi

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne katıldıkları gerekçesiyle aralarında bir gazeteci ve bir akademisyenin de olduğu 70 kişinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, 2 öğrenci için iki ayrı suçtan toplamda 6 yıla kadar hapis istedi. Diğer 67 kişi için ise 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

0Yorumlar
Boğaziçililerin yargılandığı davada gelişme: Öğrenciler için hapis cezası talebi

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fahrettin Öztürk’ün haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nde 20 Mayıs 2022'de düzenlenen 9. LGBT Onur Yürüyüşü'ne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında bir gazeteci ve bir akademisyenin de olduğu 70 kişinin, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ‘görevi yaptırmamak için direnmek’ ve 'hakaret' suçlarından İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesindeki yargılanmalarına bugün devam edildi. Sanıkların katılmadığı duruşmada sanık avukatları mahkemede hazır bulundu.

 

MÜTALAADA TÜM SLOGANLARA YER VERİLDİ

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, olay günü sanıkların Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde ellerinde, "Okutmayacaklarmış bizi Boğaziçi'nde... Hadi oradan! Sokaklar da bizim kampüsler de" ifadelerinin yazılı olduğu pankart ve LGBT'yi temsil eden flamalar ile yürüdükleri ve "Polis defol, üniversiteler bizimdir", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız", "Trans cinayetleri politiktir", "Zıpla yerinden oyna ibneler özgür olsun", "Hande Kader onurumuzdur", "Dönmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" ve "Travestiyiz, buradayız alışın gitmiyoruz" şeklinde sloganlar attıklarını anlattı.

Mütalaada, grubun dağılması için polis tarafından uyarı yapıldığı ancak grubun dağılmadığı, grubun dağıtılması için polis tarafından müdahale yapıldığı, bu esnada sanıklardan E.B.G.'nin, "Seni tanıdım. Seninle görüşeceğiz. Faşistsin sen" şeklinde sözler sarf ettiği, H.B.T.'nin ise polislerden birinin kolunu ısırdığı kaydedildi.

 

ÖĞRENCİLERE HAPİS TALEBİ

Mütalaada, yargılama aşamasında hayatını kaybeden Bilge Adım hakkındaki davanın düşürülmesi talep edilerek, sanık E.B.G.'nin, "Faşistsin sen" şeklindeki ifadesinin 'hakaret' suçunu oluşturmadığından bu suçtan beraatı talep edildi.

Savcı, sanıklardan H.B.Y.'nin cebir kullanmak suretiyle, E.B.G.'nin ise "Seni tanıdım. Seninle görüşeceğiz" şeklindeki sözleriyle 'kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için direnmek' suçunu işlediklerinin anlaşıldığını belirterek her iki sanığın ayrı ayrı 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada, vefat eden kişi hariç tüm sanıkların, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek suçundan ayrı ayrı 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

 

BİR ÖĞRENCİYE DAHA YAKALAMA KARARI

Ara kararını açıklayan mahkeme, bir önceki duruşmada haklarında yakalama kararı çıkarılan iki yabancı uyruklu öğrenci hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi. Mahkeme, bir sanık hakkında da yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Bu ara kararla birlikte 3 kişi haklarında yakalama emri çıkarılmış oldu.

Sanık avukatlarına, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

9 dakika önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

33 dakika önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

18 saat önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

19 saat önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

20 saat önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

21 saat önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

22 saat önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce

Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...

1 gün önce

Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...

1 gün önce

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

1 gün önce