Big Fish Çeşme 2024’ün kazananı belli oldu
Üç gün süren zorlu rekabetin ardından amatör balıkçılığın zirve turnuvası Big Fish Çeşme 2024’ün kazananları belli oldu. Bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleşen Big Fish Çeşme 2024’ün birincisi Demirels takımı oldu.
Sportif balıkçılıkta Avrupa'nın en popüler turnuvaları arasında gösterilen “Big Fish Çeşme 2024” bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihleri arasında 17’inci kez düzenlendi. “Yakala Bırak Yaşat” mottosuyla gerçekleşen turnuvaya amatör balıkçılık tutkunlarının yanı sıra ünlü isimler de kurdukları takım ve tekneleriyle katıldı. Bu yıl Türk ve yabancı bayraklı 50’den fazla tekne ile 300’den fazla amatör balıkçı, turnuvanın ev sahipliğini üstlenen Çeşme Marina’dan denize açıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Ege suları bir kez daha kıyasıya mücadeleye sahne olurken üçüncü günün sonunda yarışmacıların yakaladığı balıklar tek tek ölçülerek tartıya çıktı. Üç gün süren zorlu rekabetin ardından amatör balıkçılığın zirve turnuvası Big Fish Çeşme 2024’ün kazananları belli oldu. Çeşme’de gerçekleşen Big Fish Çeşme 2024’ün birincisi yakaladıkları 98 kilogram ağırlığındaki dev orkinos balığı ile Demirels takımı oldu. En büyük balığı tutarak birinciliği elde eden Demirels takımını, yakaladıkları 81 kilogram orkinos ile Nitromac takımı izledi. Yarışmada ikinciliğe Nitromac, üçüncülüğe ise tuttukları 75,3 kilogramlık balık ile Okyanus 15 isimli takım layık görüldü.
İzleyenlerin meraklı ve heyecan dolu bakışları eşliğinde tartılan balıklar göz doldurdu. Final akşamı düzenlenen ödül töreninin ardından Sade Urla Restaurant’ının organize ettiği gala gecesinde tutulan dev orkinostan bazıları katılımcı ve izleyenlere ikram edildi. Türkiye'nin sportif balıkçılık alanında önde gelen isimlerinden biri olan Ertuğrul İçingir liderliği ve baş hakemliği ile gerçekleştirilen turnuvayı çok sayıda deniz tutkunu izledi. İş dünyası ve cemiyet hayatından ünlü simaların yanı sıra, Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konuklar da Çeşme’de turnuva heyecanı yaşadı.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen amatör sportif balıkçıların katılacağı Avek Big Fish Çeşme 2024 turnuvası; "Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma" felsefesini temel alıyor. En büyük balığı yakalamak için rekabete giren amatör balıkçılar, yakaladıkları balıklardan ihtiyaç fazlası olanları ölçüm işlemi sonrasında tekrar ait oldukları yer olan denizlere bırakıyor. Balıkçılık sporunu geniş kitlelere yayma ve bilinçli avlanmayı teşvik etme amacını güden turnuvada, çevre hassasiyeti konusuna da dikkat çekiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
“Fotoğraflı Antroposen Hikayeler” Sergisi Çeşme'de Açıldı
FAH çalışma grubunun “Fotoğraflı Antroposen Hikayeler” sergisi, Çeşme Kent Konseyi ve Çeşme...
Big Fish Çeşme 2024 hızlı başladı: Kıyasıya rekabet
Amatör balıkçılığın zirve turnuvası “Big Fish Çeşme 2024” bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29...
Ege’nin sularında büyük balık için kıyasıya rekabet...
Amatör balıkçılığın zirve turnuvası “Big Fish Çeşme 2024” bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
