BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Tugay'dan çöp mesaisi sonrası sert çıkış: Buna izi...

Başkan Tugay'dan çöp mesaisi sonrası sert çıkış: Buna izin veremem!

İzmir'de 23 bin işçinin iş bıraktığı grev dördüncü gününde İzmirlilere dayanışma çağrısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Alsancak Kordon'da biriken çöpleri vatandaşların ve birçok ilçe belediye başkanının da desteğiyle topladı. Başkan Tugay, çöp toplama işleminin ardından açıklamalarda bulundu.

0Yorumlar
Başkan Tugay'dan çöp mesaisi sonrası sert çıkış: Buna izin veremem!

EGE'YE BAKIŞ- İzmir'de Toplu İş Sözleşmesi sürecinin tıkanması sonrasında başlayan grevlerin dördüncü gününde de bir anlaşma sağlanamadı. 23 bin işçinin iş bıraktığı grevde, başta ulaşım olmak üzere pek çok hizmette aksamalar yaşanmaya devam ediyor.

[ilgili-haber=97908]

BAŞKAN TUGAY HALKLA BİRLİKTE ÇÖP TOPLADI!

Bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile İzmirlilere dayanışma çağrısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Alsancak Kordon'da biriken çöpleri vatandaşların da yardımıyla toplarken görüntülendi. Vatandaşların yanı sıra çöp toplama işlemine destek için birçok belediye başkanı da katılım gösterdi.

"TEHDİT EDİYORLAR, BUNA ASLA YELTENEMEYECEKLER"

Çöp toplama işleminin ardından açıklamalarda bulunan Tugay şu ifadeleri kullandı:

Ben bu akşam böyle bir temizlik için planlama yapmamıştım. Kordon’da otururken bu çöp birikintilerini görünce, 'Ben buna izin veremem; ben bu şehrin belediye başkanıyım' dedim. Sendika grubu ile tartışma oldu, şuna itirazım var: İnsanlar greve gidebilir, kimse bir şey diyemez. Ama greve yapan insan çalışmaz, iş yerini terk eder. Bizim bu arkadaşların grevden anladığı şu: Grev yapmayan işçilere ya da diğer belediye personeline engel oluyorlar. Günlerdir buna engel oluyorlar. Bu kanunsuz, bu hukuksuz, bu suç. Çalışmamak haklarıdır, greve gitmek haklarıdır ama temizlik yapmaya çalışanlara engel olmak, hele hele tehdit etmek asla kabul edilebilir değil. Tehdit ediyorlar; buna asla yeltenmeyecekler. Ben burada böyle bir şeye izin vermem ve bugün o konuda uyardım arkadaşları. Ben size çok iyi bir maaş teklif ediyorum ama siz anlaşmıyorsunuz. Burada sorumluluk size ait. Ben size belediyede olmayan bir parayı veremem. Neticede kendi kendine bir kalabalık toplandı ve bu akşam Kordon’u, Kıbrıs Şehitleri’nde birikmiş olan tüm çöpleri, gelen belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımızla topladık.

"GREV YAPIYORSA KALKIP EVİNE GİDECEK"

"Herkesin hakkına, hukukuna saygılıyız ama bu kentin hakkını, hukukunu yedirmeyiz" ifadelerini kullanan Tugay, sendikanın kendisini grevi kırmakla itham etmesine de değinerek, “Grev kırmak ne demek? Grev, işini terk etmek, işi bırakmak demektir. Bu arkadaşlar, sahayı temizlemeye çalışan, greve katılmayan insanları tehdit ederek engellemeye çalışıyor. Grev kırıcılık diye bir şey yok. Bu, hukuki bir terim değil; kendi içlerinde çıkardıkları bir kavram. İş yerinde çalışan insanları taciz edemezler, tehdit edemezler. Bunun karşılığında işten bile atılabilirler. Herkes grev yapma hakkına sahiptir. Grev yapıyorsa kalkıp evine gidecek; iş yerinde bile durmayacak. Bilmeyen açsın, okusun. Bunların doğrusunu öğrensin; ona göre davransın" şeklinde konuştu.

"ANLAŞAMAZSAK SEÇENEKLERİMİZ VAR"

Yarından itibaren hukuki ve idari tüm yaptırım haklarını kullanacaklarını dile getiren Tugay, “Bundan sonra biz, hukuken ve idari olarak yapmamız gereken her şeyi yapacağız. Asla ve asla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir yanlışa izin vermeyeceğim. Biz, anlaşmak için elimizden geleni yapacağız ama anlaşamazsak seçeneklerimiz var. Onları şu anda söylemek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

43 dakika önce

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...

1 saat önce

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

1 saat önce

İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...

2 saat önce

Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...

2 saat önce

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

2 saat önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

4 saat önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

4 saat önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

6 saat önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

7 saat önce

Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...

1 gün önce

İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...

İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...

1 gün önce