Başkan Tugay'dan AKP'ye 'gassilhane' tepkisi: Mesela belediyenin malını almak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın gasilhane binasının aşevi yapılacağına ilişkin açıklamalarına yönelik “Geçenlerde gasilhane binasını elimizden alıp aşevi yapacaklarını söylediklerinde oradaki muhtar haklı olarak itiraz etti. Çünkü yakınında zaten otuz bin kişiye hizmet veren bir aşevi var. Demek ki mesele hizmet üretmek değil, belediyenin malını mülkünü almak” ifadelerini kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen 3 taşınmaza ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
Tugay, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın gasilhane binasının aşevi olarak kullanılacağı yönündeki açıklamalarına eleştirilerde bulundu.
"BELEDİYENİN ELİNDEKİ BİNALARI ALMAK DOĞRU DEĞİL"
Tugay açıklamasında, “Vakıflar konusuyla ilgili hukuki süreçler devam ediyor. Belgesiyle, bilgisiyle, kanıtıyla bu binaların vakıflar tarafından yapılmadığını ortaya koyduk. Vakıfların hakkı ödenmiş, kamu tarafından yapılmış yapılar bunlar. Altında Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün imzalarının olduğu belgeleri çıkardık, yeni belgeler de çıktı. Bu binaların tamamı kamu hizmetinde kullanılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kendi internet sitesinde onlarca yer kiraya çıkarılıyor. Eğer hizmet için bir yere ihtiyaç varsa kiralamak yerine bu binaları kullanabilirler. Aşevi mi yapılacak, o amaçla kullanılsın; başka bir kamu hizmeti mi verilecek, onun için kullanılsın. Ama kalkıp da belediyenin elindeki binaları almak doğru değil” ifadelerine yer verdi.
"İZMİR'E VE İZMİR HALKINA SAYGISIZLIK"
Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş’ın aşevi sitemini anımsatan Tugay, “Geçenlerde gasilhane binasını elimizden alıp aşevi yapacaklarını söylediklerinde oradaki muhtar haklı olarak itiraz etti. Çünkü yakınında zaten otuz bin kişiye hizmet veren bir aşevi var. Demek ki mesele hizmet üretmek değil, belediyenin malını mülkünü almak. Hizmet üretmek isteyen kurumlar binaları kiraya vermez, oralarda hizmet üretir. Yapılan bu uygulamalar İzmir’e büyük bir haksızlık, İzmir halkına da saygısızlık. İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılmaması gereken büyük bir yanlış. Bunlar İzmirlilerin vicdanında yara açan işler ve çok yanlış. En kısa zamanda bu tavırlarından geri adım atmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
"YALAN YANLIŞ ŞEYLER UYDURARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ!"
AK Parti’den gelen eleştirilerle ilgili konuşan Tugay, “AK Parti’nin eleştirileriyle ilgili de şunu söylemek isterim; bu durumun samimi olup olmadığını halk çok kolay takdir eder. Daha önce de söyledim, yine söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle yarışmak istiyorsanız buraya hizmet getirerek yarışacaksınız, engel olarak değil. Sosyal medyada şov yaparak, yalan yanlış şeyler uydurarak bir yere varamazsınız. İzmir halkı bilinçlidir, bunları yemez. İnsanların gönlünü ancak hizmet getirerek kazanabilirsiniz. Bu güzelim şehre haksızlık yapmaya kimsenin hakkı yok. O yüzden onları akıllarını başlarına toplamaya ve İzmir’e hizmet etmek için çalışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay, AKP iddialarını yalanladı!
İktidar medyası 19 Haziran'da CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...
Cemil Tugay'dan 'iç denetim mekanizması' açıklaması:...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde...
Başkan Tugay'dan AKP'li vekillere sert çıkış: İzmir'in...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Meslek Fabrikası önüne gelerek basın açıklaması...
Güncel Haberleri
TümüYENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
Erdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
