BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel “Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı ya...

“Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı yalanladı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Bize Audi’yi çok gördüler” çıkışıyla “Merkezde 16 araç var” iddiası, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yalanlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na dokuzu TDV Eğitim A.Ş.’den olmak üzere toplam 23 aracın tahsis edildiği ortaya çıktı.

0Yorumlar
“Audi’yi çok gördüler” demişti… Diyanet Vakfı, Erbaş’ı yalanladı!

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, fahiş harcamalarıyla Türkiye’deki israfın sembolü haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, “Bize Audi’yi çok gördüler” açıklamasıyla bir kez daha tartışmaların odağı oldu.

Lüks araçlar, beş yıldızlı otel toplantıları ve kalabalık heyetlerle yapılan yurtdışı geziler başta olmak üzere, çok sayıda tartışmalı uygulamayla zedelenen imajını düzeltmeye çalışan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gazeteciler ile yaptığı buluşmada kullandığı ifadeler ile yeni tartışmalara kapı araladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’de toplam bin müftü olduğunu, buna karşın 400 civarında makam aracı bulunduğunu savundu. Erbaş öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez yerleşkesinde 16 araç olduğunu da iddia ederek kendisini eleştirenlere, “Kelime oyunu yapıyorlar” dedi.

 

TOPLAM 23 ARAÇ TAHSİSLİ

Başkan Erbaş’ın, “Merkezde 16 araç var” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı, Diyanet’e bağlı Türkiye Diyanet Vakfı’nın raporları ile ortaya konuldu. Raporda, TDV tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen toplam 23 araç olduğu belirtildi. Diyanet’e tahsisli 23 aracın dokuzunun TDV Eğitim Yatırım A.Ş’den kiralanarak başkanlığa verildiği kaydedildi. Vakıf, Diyanet’e tahsis edilen 14 aracın mülkiyetinin ise TDV’ye ait olduğunu ve “DİB emrinde kullanılmak üzere” başkanlığa gönderildiğini ifade etti.

 

MÜFTÜLERİN ARAÇLARI VAR

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, “Bin müftü, 400 makam aracı” var sözlerine, BirGün’e konuşan Diyanet kaynakları da tepki gösterdi. Ali Erbaş’ın ifade ettiği 400 aracın resmi plakalı araçlar olduğunu belirten Diyanet kaynakları, “Müftüler araç alırken TDV üzerinden alırlar. Erbaş’ın açıkladığı 400 aracın dışında TDV şubeleri üzerine kayıtlı 600 araç daha var Yani, Türkiye’deki bin müftünün hepsinde makam aracı var” ifadelerini kullandı. BirGün’e konuşan müftüler ise Erbaş’ın dikkatleri müftülere çekerek, “Erbaş’ın makam araçları” tartışmasında dikkatleri dağıtmayı amaçladığını öne sürdü.

∗∗∗

KİRALIKLAR HARİÇ 408 ARAÇ

AKP iktidarındaki lüks ve şatafatı ortaya koyan en somut verilerden olan kamudaki araç saltanatına yönelik veriler, “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışına ayna tutuyor. Kiralık araçlar hariç, kamudaki araç sayısının toplamı 110 bini aşıyor. Resmi verilere göre, Diyanet’e kayıtlı 408 araç bulunuyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...

18 dakika önce

Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...

30 dakika önce

Folkart Terra'da yaşam başladı!

Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...

37 dakika önce

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

15 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

16 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

18 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

18 saat önce

6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...

İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...

20 saat önce

Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...

21 saat önce

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

22 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

22 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

1 gün önce