AK Partili üyeler de onayladı! Büyükşehir Meclisi’nde kreş kararı
İktidarın belediyeler tarafından açıklan kreşleri kapatacak olması yönündeki tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kreş ve anaokullarıyla ilgili bir komisyon raporu geldi. Söz konusu rapora göre Karşıyaka’da bulunan bir sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İZELMAN A.Ş’ye devredildi. İlgili önerge, komisyonlardan AKP’li üyelerin de desteğini alarak oybirliği ile geçti.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ- İktidarın, belediyeler tarafından açılan kreş ve anaokullarını kapatacağıyla ilgili tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor.
Son olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 6. Olağan Birleşiminde de Hukuk-Plan ve Bütçe komisyonlarından konuyla ilgili bir rapor geldi.
Komisyonlardan gelen rapora göre Karşıyaka ilçesi , 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İzBB iştiraki İZELMAN A.Ş’ye devredildi.
Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonlarınca görüşülen önerge, oybirliğiyle ile komisyonlardan geçti. AKP Hükümeti belediyelere, “kreşleri kapatın” derken, AKP’li İzBB Meclis Üyeleri ilgili önergeyi oybirliğiyle geçirdi.
İlgili önerge şu şekilde:
“10. Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Mahallesi, 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesisin işletme hakkının devrine ilişkin hazırlanan Protokol’ün; Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonlarınca; “(bodrum kat: 375 m2 kapalı alan, 235 m2 açık alan, zemin kat:440 m2 kapalı alan olmak üzere toplam:1.050 m2 ‘Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi’ olarak kullanılmak üzere 397.000,00-TL/Yıl+KDV bedel ile 5 yıllığına İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Emlak Yönetimi Dai. Bşk.E.2289712)”
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile belediyelerin kreşleri kapatması istenmiş, CHP’li belediye başkanları ve CHP Genel Merkezi bu kararı, “CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar” diye değerlendirmişti. Kararname üzerine İstanbul Valiliği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir evrak göndererek belediyenin kaç kreşinin olduğunu sormuş, evrakın cevaplanması için gün sonuna kadar süre verilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzBB Meclisi'nde üçüncü kavga: AK Partili ve CHP'li...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 3’üncü Birleşimi İzmir Büyükşehir...
ESHOT’un 2025 Mali Hesabı meclisten geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2025 Mali Yılı Kesin Hesabı ile...
Karşıyaka’nın 2025 yılı faaliyetlerine onay
Karşıyaka Belediye Meclisi, Nisan ayının ikinci toplantısında 2025 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu...
Güncel Haberleri
TümüKuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
