Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, koltuğunu eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e teslim etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, koltuğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yeni atan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e teslim etti.
Devir teslim töreni, Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşti.
Düzenlenen törende konuşan Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı:
“4 Haziran 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle göreve geldiğim Adalet Bakanlığı görevini bugün büyük bir onur ve gururla değerli kardeşimiz Akın Gürlek Bakanımıza devretmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.
Öncelikle bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla siyaset yolculuğumuz çok uzun sürdü ve benim genç yaşlarda başladığım bir siyaset yolculuğu, AK Parti'nin kuruluşunda kurucu İlçe Başkanlığı, Meclis üyeliği ve daha sonrasında 16 yıl 5 dönem milletvekilliği ve parlamentoda da başta Araştırma Komisyonları soruşturma komisyonları Başta araştırma.
Grup Yönetim Kurulu üyeliği ve Adalet komisyon Cumhurbaşkanımız bizlere güvenerek tevdi etti ve o görevlerin ardından son kabinede de 4 Haziran 2023 tarihinde çok onurlu bir görev, bir hukukçu için çok önemli bir görev. Adalet Bakanlığı görevini tarafımıza tevdi etmişti. Tabii aradan geçen 2,5 yıldan fazla bir zamandır sizlerle beraberiz.
Yargı Teşkilatımızın kapasitesini, Adalet Teşkilatımızın kapasitesini güçlendirmenin gayretiyle büyük bir özveriyle sizlerle beraber çalışmanın onur ve gururunu yaşadık. 23 yıldan bu yana Türkiye gerek fiziki kalkınma hamleleri, altyapısıyla, üstyapısıyla, dünya çapındaki projeleriyle büyük bir gelişme ve ilerleme sağlarken diğer yandan da Türkiye demokratik kalkınmasını ihmal etmedi.
Vesayetçi yargı anlayışını tarihe gömmeyi milletimiz sayesinde başardık ve Anayasamızda ve yasalarımızda gerçekleştirilen yenileme ve reform çalışmalarıyla gerçekten sessiz devrim sayılan, özellikle Türkiye'nin yüksek standartlı bir demokrasiye kavuşması, hukuk devleti ilkesinin tahkim edilmesi anlamında çok önemli mesafeler aldık.”
"YARGI SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Gürlek ise şunları söyledi:
“Suçla mücadelede tavizsiz duruşumuzu sürdüreceğiz. Yargı süreçlerini hızlandırmaya, dijital altyapıyı güçlendirmeye ve hukuk güvenliğini güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır; biz de bu emaneti daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.
Yargı mensuplarımız, akademi, sivil toplum ve milletimizle istişare içinde çalışarak daha güçlü bir hukuk devleti için çaba göstereceğiz. Bu vesileyle, bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Ben yargı teşkilatının içinden geliyorum. Bildiğiniz üzere 20 yıla yakın hâkimlik ve savcılık yaptım. Özellikle hâkim ve savcı arkadaşlarımızın sorunlarını yakından takip ediyorum. İnşallah bu sorunların çözümü için de elimden gelen gayreti göstereceğim.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Bakanımıza ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına da ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakan Gürlek'ten 'Ahbap Derneği' açıklaması: Soruşturma...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ahbap Derneği soruşturmasına ilişkin "MASAK raporları inceleniyor....
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
Karşıyaka Rotary Kulübü’nde devir teslim töreni
Karşıyaka Rotary Kulübü’nün 2026-2027 dönemine ilişkin devir teslim töreni, kulüp üyeleri, Rotary...
Güncel Haberleri
TümüBakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
