BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Ortak çalışma kültürü değer katacak          

Ortak çalışma kültürü değer katacak          

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Oda olarak Seferihisar Doğanbey’ de gerçekleştirilmesi hedeflenen Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarına Eg

0Yorumlar
Ortak çalışma kültürü değer katacak          
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Oda olarak Seferihisar Doğanbey’ de gerçekleştirilmesi hedeflenen Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarına Ege İhracatçı Birlikleri’nin dahil olmasının önemine değindi. Ortak çalışma kültürünün hakim olduğu bu dönemi önemli bir şans olarak gördüğünü ifade eden Yorgancılar, “Tarım, dışa bağımlılığı en az sektörümüz. Ortak çalışma kültürü ile Tarım İhtisas OSB çok önemli bir eksiği gidererek, bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir katma değer yaratacaktır” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Mevlut Kaya, Erkan Zandar, Burak Sertbaş, Mustafa Terci, Mehmet Ali Işık, Hayrettin Uçak, Bedri Girit ve Kadri Gündeş’ten oluşan birlik başkan ve yardımcıları ile EBSO’yu ziyaret etti. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Gökçüoğlu, Muhsin Dönmez ve Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Sevinçli, Metin Akdaş, Aytekin Öztaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette yeni dönem işbirliği imkanları ve ortak projeler ele alındı.  EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, oda ve borsaların ardından ihracatçı birliklerinde de seçim sürecinin tamamlandığını hatırlatarak, “Seçimlerin ardından yeni dönemde uyum içinde çalışalım” dedi. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise Tarım İhtisas OSB kurma çalışmalarında EBSO, İTO ve İTB’nin birlikte hareket ettiğini belirterek EİB’nin de bu oluşum içinde yer alarak güçbirliğine katkı vermesinin önemine dikkat çekti. Yorgancılar, üç kurum yönetimlerinin aldığı kararın ardından oluşturulan konsorsiyumun çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yorgancılar, “EİB’nin bünyesinde tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinin ihracının gerçekleştirildiği birçok birlik var. EİB’nin dışarıya bağımlılığı en az tarım sektörü için kurulması hedeflenin Tarım İhtisas OSB çalışmalarına katkısı çok önemli. Ortak çalışma kültürü ile ortaya çıkan sinerji en büyük şansımız” dedi.

TOBB’da bir değil iki İzmirli

Yorgancılar ayrıca İTO Başkanı Mahmut Özgener’in TOBB Yönetim Kurulu üyesi olarak İzmir’in çalışmalarına güç katarken, son döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı TOBB’da Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başdanışmanlığını yürüttüğünü ve TOBB ETÜ, TEPAV gibi TOBB’un ilintili olduğu kurumlardaki görevlerinin aynen devam ettiğini belirterek, “Dolayısıyla Ankara’da görev alan iki İzmirli Başkan’ız. Yarattığımız sinerji, işbirliği ve ortak çalışma kültürü ile konularımız daha kolay hallolacak” dedi.

Yeni hedef yüksekokul

Ziyarette ayrıca Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli ihracat ve mavi yakalı eleman yetiştirecek bir yüksekokul kurulması için EBSO, İTO ve EİB’nin birlikte hareket ederek, uygun eğitim modülü  oluşturulması konusunda fizibilite çalışması yapılması kararı alındı.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi!

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatında büyük düşüş gerçekleşeceği öngörülüyor.

8 saat önce

Enflasyon verileri açıklandı: ENAG ile TÜİK arasında uçurum!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayıyla ilgili enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı....

1 gün önce

Gersan Elektrik ABD pazarında!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...

3 gün önce

Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!

Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...

3 gün önce

İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!

Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...

3 gün önce

İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!

İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...

3 gün önce

Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...

Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...

7 gün önce

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...

8 gün önce

Motorine dev zam! İşte güncel fiyatlar...

Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve petrol stoklarındaki azalma, akaryakıt fiyatlarını yeniden...

10 gün önce

Merkez Bankası, faiz oranını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir...

12 gün önce

Egeli yaş meyve sebze sektörü ihracatını 572 milyon...

Narenciyeden incire, üzümden salça ve turşuya kadar yüzü aşkın ürünü dünya pazarlarına ulaştıran...

12 gün önce

Benzin fiyatları 70 TL'ye yaklaştı: İşte güncel fiyatlar...

Benzinin litresine ortalama 1 lira 29 kuruş zam yapıldı. Zamlı fiyatlar bugün itibarıyla pompaya...

12 gün önce