BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Eğitim Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf' te...

Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf' tepkisi!

Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim sendikalarının tepkisini çekti. Sendikalar, sürecin şeffaf yürütülmediğini belirterek kararın geri alınması talep edildi. Ege'ye Bakış'a değerlendirmelerde bulunan öğrenci velileri ise yaşanan durumdan çocuklarının yaşadıkları üzüntüyü ve okul müdürüyle yaşadıkları sürece ilişkin konuştu.

· 4 dk okuma · 1.5K okunma
0Yorumlar
Ertuğrulgazi İlkokulu velilerinden yönetime 'tasarruf' tepkisi!

ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan Ertuğrulgazi İlkokulu’nda 1-D, 2-D, 3-D ve 4-D şubelerinin kapatılmasına eğitim sendikalarından, okulun öğretmenlerinden, öğrenci ve öğrenci velilerinden tepki geldi.

Okul önünde basın açıklaması gerçekleştiren öğretmenlere, öğrenci velilerinden destek geldi.

"'BEN ÖĞRENCİ SAYISINI BİLDİRDİM' DENDİ!"

Ege'ye Bakış'a değerlendirmelerde bulunan 3. sınıf bir öğrenci velisi, "4 yıllık eğitim hayatında 3. senede bize haber verilmeden, hiçbir bilgi verilmeden, açıklama talep ettiğimizde de 'böyle bir şey yok' denerek biz tesadüfen e-Okul sisteminde çocuklarımızın notlarını, devamsızlıklarını kontrol etmek istediğimizde girdiğimizde gördüğümüz manzara, kendi öğretmenimizin değil başka öğretmenin adının olması.

Biz bunu sormaya geldik. 'Ben sadece okula öğrenci sayısını bildirdim, herhangi bir sınıf kapatma olayı yok' dendi. Fakat biz İlçe Milli Eğitim'e şikayete gittiğimizde, müdür beyin böyle bir talebi olduğunu söyledi. Ama çocukların pedagojik, eğitim hayatlarında 3 yıldır beraber, şimdi bu yaş gruplarında zaten akran zorbalığı çok fazla yaşanıyor. Yani sınıflarına gittikleri arkadaşlarıyla uyum sağlayabilecekler mi? 3 yıldır beraber. Öğretmenimiz, çocukların suratından onların mutlu mu, mutsuz mu, üzgün mü olduğunu anlayabiliyor. 3 yıldır tanıyor.

Dolayısıyla yeni gittikleri sınıfta akran zorbalığıyla bile karşı karşıya kalacaklar. Bu velilerle hani çocukların dışında veliler de birbirini kabul etmeyecek ama önemli olan bizim çocuklarımızın psikolojisi. 4. sınıfa geçtiler ve 5. sınıfa hazırlık, ortaokul. Zaten arkadaşlarından ayrılacakları için, öğretmenlerinden ayrılacakları için çok üzgünlerdi" şeklinde konuştu.

"MÜDÜR BEY BİZİM ONA SALDIRDIĞIMIZ SÖYLEMİŞ"

Öğrenci velisi ise şu ifadelerle yaşanan sürece tepkisini dile getirdi:

"Biz Salı günü öğrendik. Hiçbir şekilde haberimiz yok, öğretmenlerimizin dahi haberi yoktu. Salı günü öğrendik, bir şok yaşadık. Çünkü benim kızım 3-4 oluyor. Zaten öğretmenlerimizin üzerinde bir mobil uygulama vardı ama bu kadarını beklemiyorduk. Salı günü geldik biz veli arkadaşlarla toplanıp, sakin bir şekilde müdür beyle okul bahçesinde görüştük. Hani "Bu sorun büyümesin, düzeltelim. Çocuklarımız mağdur olmasın, üzülüyorlar, ağlıyorlar günlerdir." Böyle konuştuk, tatlı tatlı ayrıldık. Ertesi günü müdür bey bizim hakkımızda, oradaki veliler hakkında, ona saldırdığımızı, iftira attığımızı söylemiş ki böyle bir şey yok.

"TASARRUF EĞİTİM YERİ YERİ DEĞİL"

Öğretmenimizi geri istiyoruz. Çocuklarımıza karışmasınlar. Tasarruf eğitim yeri değil, değil. Çocukların geleceği değil tasarruf. Ve lütfen öğretmenlerimize karışmasınlar, mobil uygulama olmasın. Öğretmenlerimiz mutlu olursa çocuklarımız olur. Onlar güzel eğitim verir, çocuklarımız güzel alır. Karışmasınlar.

Dilekçemizi okula verdik o gün, konuşma yaptığımızda kendisiyle. Daha sonra İlçe Milli Eğitim'e gittik. İlçe Milli Eğitim'e gittik, şube müdürleriyle görüştüğümüzde bize dedi ki, "Böyle bir şey yok, Bakanlık'tan gelen bir yazı yok bize, okula gelmemiş. Müdürünüz kendisi gelip talep etmiş." bize. Yani tamamen kendi kafasıyla, kendi şeyiyle bu iş... Şikayet yani şeyde bulunuyor. Böyle. Ama gereken yerlere yaptık şikayetimizi, dilekçelerimizi verdik ve bu sorunun çözülmesini istiyoruz"



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Eğitim Haberleri

Tümü

Eğitimci Üze'den kritik 'deneme' uyarısı: Başarıyı sayı...

MAKSİMUM VİP Akademi'nin kurucularından eğitimci Sertan Üze, öğrencilerin YKS ve LGS hazırlık...

2 gün önce

Eğitimci Çiğdem’den ‘yapay zeka’ uyarısı: En büyük hata...

Yapay zekâ teknolojilerinin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmesi, eğitim dünyasında...

8 gün önce

Eğitimci Üze'den 'kıyaslama yapmayın' uyarısı: Kaygıyı...

24 yıllık eğitim tecrübesiyle üniversiteye ve liseye hazırlık öğrencilerine eğitim veren MAKSİMUM...

19 gün önce

LGS sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı.

19 gün önce

Milyonlarca öğrenci ders çalışıyor… Peki başarı farkı...

Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte bilgiye ulaşmak artık saniyeler alıyor. Fakat konu...

26 gün önce

Okul müdürünün kararı, okulu ayağa kaldırdı: Öğretmen ve...

Balçova Ertuğrulgazi İlkokulu'nda dört şubenin kapatılması kararı öğretmen, veli ve eğitim...

1 ay önce

Menemen’de öğrencilere sınav provası

Eğitim yatırımları ve destekleriyle takdir toplayan Menemen Belediyesi, üniversite sınavına...

1 ay önce

LGS'de yeni dönem: En iyi okuyan kazanıyor!

2026 LGS sonuçları, sınavlarda ezber döneminin geride kaldığını gözler önüne serdi. Eğitimcilere...

1 ay önce

YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...

YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....

1 ay önce

LGS cevap anahtarı ve soru kitapçıkları yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Soru kitapçıkları ve cevap...

1 ay önce

Buca'da tepki çeken tablo: Boşaltılması gereken okulda...

Pamukkale Üniversitesi ekiplerinin hazırladığı raporda, Buca Şehit Hüseyin Şimşek Ortaokulu...

1 ay önce

MEB'ten LGS açıklaması: O tarihte okullar tatil edildi!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS hazırlıklarından dolayı 12 Haziran Cuma günü eğitimin tatil edildiğini...

1 ay önce